Go to Top

Oefentherapeut Mensendieck en Body Mind Language Coach

Nicolette origineel (15mb)

Je voelt je vaak gebroken. De pijn kost zoveel energie.
Van oefentherapie Mensendieck heb je wel eens gehoord. Maar (weer) een therapie zie je niet zitten. Toch weet je dat het zo niet langer gaat.

Lichaam ‘lezen’

Ik ben Nicolette Slot, oefentherapeut Mensendieck en Body & Mind Language Coach. Ik kijk naar hoe je zit, loopt, beweegt. En daar lees ik veel aan af.
“Weet je hoelang je al last hebt?” zal ik je vragen. En: “Wat heb je er zelf al aan gedaan tot nu toe?”
Je kunt wel medicijnen nemen tegen de pijn. Maar dat is, volgens mij, enkel symptoombestrijding.
Wat ik heel vaak ervaar bij mensen die bij me komen is dit: je eerste stap naar herstel is je klachten serieus nemen. Je bewust worden van hoe je lijf nu voelt. En hoe het zou kunnen voelen.

Je herinneren hoe je beweegt

Met jeugdig enthousiasme begon ik 27 jaar geleden als oefentherapeut Mensendieck. Ik vond dat ik alles voor een ander moest oplossen. Daar ben ik vanaf gestapt. Het zijn jouw klachten. Jij zult er iets mee moeten doen.
Mijn zoektocht is lang geweest. Vele cursussen en vooral inzichten. Ook over mezelf. Die hebben me gebracht waar ik nu ben.
Ik ben in de loop der jaren steeds meer gaan zoeken naar een manier om mensen te leren hoe ze zichzelf kunnen helpen. Veel mensen lijken zich niet zo bewust te zijn van hun lichaam en hun houding. Ik moet ze als het ware weer helpen herinneren hoe te bewegen.

Mensendieck en BML verbinden

Mijn hart ligt bij de oefentherapie Mensendieck, omdat de resultaten me elke keer weer verrassen. Toch liep ik ook tegen grenzen van die therapie aan. Ik ontdekte dat de BML het ontbrekende stuk is. Dat gaat verder waar de Mensendieck stopt. BML gaat nog een laag dieper in op de relatie tussen lichaam en geest. Zo verweef ik steeds meer Mensendieck en BML. Het lukt mij niet meer om deze te scheiden. Zonder te vragen zie ik vaak al waar de problemen liggen. Het lichaam spreekt voor mij duidelijke taal. Mensen die bij me komen zijn het oppikken van lichaamssignalen een beetje verleerd. Ik probeer ze hiermee weer in contact te brengen.

Wie heeft baat bij Mensendieck en BML?

Vooral mensen die erg bezig zijn met of bereid zijn om aan zichzelf te werken, zijn gebaat bij oefentherapie Mensendieck. Vaak ook in combinatie met BML. Ze staan er ook voor open, omdat ze beseffen dat het niet voor niets is, dat ze lichamelijke klachten krijgen.
Je kunt leren je klachten te verminderen. En zelfs kwijt te raken. Je kunt weer leren vertrouwen op je lichaam. Dat klinkt je nu nog misschien als iets onbereikbaars in de oren. We doen het samen. Via de oefentherapie Mensendieck en BML of een mix. Jij de inzet, ik de kennis en ervaring.
Ik laat je dingen doen waar je direct wat mee kunt. En leg je uit hoe je bij je eigen oplossingen kunt komen.

Misschien wil je dit ook nog van me weten:

  • 1988 afgestudeerd als oefentherapeut-Mensendieck en meteen daarna mijn eigen praktijk gestart.
  • 1999 opleiding tot bedrijfsoefentherapeut.
  • 2000 opleiding tot sportoefentherapeut.
  • 2005 instructeurscursus Nordic Walking bij de INWA (International Nordic Walking Association). (zie www.wandelbewust.nl)
  • 2009 opleiding tot vitaliteitscoach.
  • 2014 Body & Mind Language (BML) Coach en Trainer. Sindsdien verweef ik deze nieuwe inzichten met de oefentherapie Mensendieck.

Voor een afspraak mail: info@ihbt.nl
Lees hier meer over oefentherapie Mensendieck

vvocm-logo                     VIVlogo